MARIA LA JABALINA. EDICIÓN EN VALENCIANO

MARIA LA JABALINA. EDICIÓN EN VALENCIANO

DURAN, CRISTINA / GINER BOU, MIGUEL A.

25,00 €
IVA incluido
Editorial:
ASTIBERRI
Año de edición:
2023
ISBN:
978-84-18909-66-5
Páginas:
176
Encuadernación:
Cartoné

María Pérez Lacruz, coneguda com a María la Jabalina, va ser l'última dona assassinada pel franquisme a la Comunitat Valenciana. En 1942, amb tan sols 25 anys, va ser afusellada en El Terrer, el tristament conegut mur de Paterna (valència).

La jove anarquista de les Joventuts Llibertàries que va créixer al voltant de la fàbrica del Port de Sagunt, on es respirava l'ambient de la lluita obrera. Amb tan sols 18 anys va tindre el valor d'allistar-se com a miliciana en la Columna de Ferro, on va exercir com a infermera. Durant la repressió de la postguerra va ser delatada, detinguda i acusada injustament de delictes que mai podia haver comés.

Cristina Durán i Miguel Ángel Giner Bou, guanyadors del Premi Nacional del Còmic per 'El dia 3' (Astiberri, 2018), reviven una de les moltes històries silenciades de dones que van lluitar per la pau i la llibertat i, a més, es fan ressò del desig més profund de la mare de la Jabalina: que una injustícia tan gran mai caiga en l'oblit.

Aquest còmic s'ha realitzat gràcies a la iniciativa i suport de la Regidoria de Memòria Històrica i Democràtica de l'Ajuntament de Sagunt i es publica tant en castellà com en valencià.

Reseña de la editorial

Otros libros del autor

  • MARIA LA JABALINA
    DURAN, CRISTINA / GINER BOU, MIGUEL A.
    María Pérez Lacruz, conocida como María la Jabalina, fue la última mujer asesinada por el franquismo en la Comunidad Valenciana. En 1942, con tan solo 25 años, fue fusilada en El Terrer, el tristemente conocido muro de Paterna (Valencia). La joven anarquista de las Juventudes Libertarias había crecido alrededor de la fábrica del Puerto de Sagunto, donde se respiraba el ...
    En stock

    25,00 €